Oreo Brownies - Gwenn's Bakery
Cakes Chocolade

Oreo brownies

Ik ben een chocaholic! There, I’ve said it! haha. En dankzij mijn grote chocoladeverslaving ben ik ook dol op brownies! Naast mijn heerlijke recept voor echte super smeuïge fudgy brownies (zie hier) en brownie cookies (zie hier) is het de hoogste tijd om een andere klassieker binnen de browniefamilie aan te kondigen… Oreo Brownies!!! Eigenlijk zijn oreo brownies gewoon heerlijke brownies vol met allemaal stukjes oreo koekjes. Niet heel moeilijk dus, maar wel makkelijk! Dus waar wacht je nog op? Ga snel bakken en geniet van de lekkerste, intense, smeuïge, onweerstaanbare Oreo brownies!

Oreo Brownies - Gwenn's Bakery

Recept: Oreo brownies

Voor 1 bakvorm van circa 20 x 30 cm

160 gr pure chocolade
200 gr roomboter
150 gr patentbloem
30 gr cacaopoeder
1 rol Oreo koekjes
275 gr kristalsuiker
125 gr ei (ca. 2,5 stuk)
2,5 gr zout
1 tl vanille-extract

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C, vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie en laat het iets afkoelen tot gebruik. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder en zet dit apart. Houd een paar Oreo’s apart en breek de rest in grove stukjes.
  • Doe de suiker, eieren, zout en vanille-extract in de kom van de mixer en klop het in enkele minuten luchtig en bleek. Voeg hier het chocolade-botermengsel aan toe en spatel dit er voorzichtig doorheen. Meng hier vervolgens de bloem en cacaopoeder kort door en tot slot de Oreo stukjes.
  • Doe het beslag in zijn geheel in de bakvorm en leg de overgebleven Oreo’s bovenop. Je kunt ze heel laten, of zoals ik zelf het mooist vind gewoon in grove stukken breken.
  • Bak de Oreo brownies in circa 40-50 minuten gaar. De bovenkant moet krokant zijn en lichtbruin uitgeslagen, terwijl de binnenkant lekker smeuïg blijft. Als je er met een prikker of mesje in steekt moet deze zonder beslag terugkomen, maar het mag nog wel iets vochtig zijn.
  • Laat helemaal afkoelen en haal dan de brownies uit vorm om ze te snijden in de gewenste maat.

Tip
Om ze nog makkelijker te kunnen snijden kun je ze ook in de koeling bewaren en dan koud snijden, zo blijven de randen altijd mooi strak en haal je de brownies dus makkelijk uit elkaar. Je kunt ze overigens tot 3 maanden (mits goed verpakt) in de vriezer bewaren om later nog van te genieten!

Probeer ook eens mijn recept voor de ultieme brownies!

Oreo Brownies - Gwenn's Bakery

Laat een reactie achter