Oreo Cupcakes - Gwenn's Bakery
Cakes Gebakjes

Oreo Cupcakes

Oreo cupcakes zijn tegenwoordig erg populair. Dat is helemaal niet zo gek, want ze zijn superlekker!!! Ik ben zelf best gek op Oreo cookies en eet ze iets te graag (vooral die met een laagje chocola eromheen 😛 hehe). Maar het is ook erg leuk om ermee te bakken. Nou heb ik voor dit recept gewoon chocolade cupcakes gebakken (zie het recept hier). Maar onderop zit bij elke cupcake een Oreo koekje verstopt, een leuke verrassing! Op deze manier is de Oreo smaak ook weer niet too much en heb je er een lekkere chocoladesmaak bij.

Maar uiteindelijk draait het vooral om de botercrème erop. Eigenlijk is dit meer een Amerikaanse frosting (boter en poedersuiker mengen) en de klassieke variant die je doorgaans ziet op Oreo cupcakes. Wil je een sterkere koekjessmaak, voeg dan gewoon meer kruimels toe. Of laat wat weg als je juist een mildere “Oreo-beleving” wilt.

Voor het verdelen van het beslag voor de cupcakes gebruik ik altijd een grote ijsschep (maat 20). Dit is perfect om in één schep precies de juiste hoeveelheid te hebben. Maar gebruik gerust een grote lepel thuis, maar let wel op dat het beslag gelijkmatig verdeeld is over de 12 vormpjes en niet meer dan tot 2/3 gevuld.

Oreo Cupcakes - Gwenn's Bakery

Recept: Oreo Cupcakes

Voor zo’n 12 cupcakes

Chocolade cupcakes
50 gr roomboter, kamertemperatuur
100 gr patentbloem
30 gr cacaopoeder
150 gr kristalsuiker
7 gr bakpoeder
snufje zout
125 ml volle melk
1 ei

12 Oreo koekjes

Oreo botercrème
150 gr roomboter, kamertemperatuur
350 gr poedersuiker, gezeefd
1/4 tl. vanille-extract
3 el. volle melk
125 gr Oreo Koekjes

Bereiding:

Chocolade cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 ℃ en zet een muffinvorm klaar met cupcake-papiertjes erin.
  • Klop de boter glad en voeg hier alle droge ingrediënten in één keer aan toe. Voeg al kloppend geleidelijk de melk toe en vervolgens ook de eieren. Schraap indien nodig tussendoor goed langs de randen zodat alles goed gemengd is.
  • Klop als laatste 10-20 seconden op hoge snelheid tot een mooi homogeen beslag.
  • Leg in elk papiertje een Oreo koekje en vul verder tot 2/3 met het beslag. Ik gebruik altijd een ijsschep (maat 20), dit geeft de perfecte portie voor een standaard cupcake.
  • Bak de Oreo cupcakes in zo’n 20-25 minuten gaar of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen terwijl je de botercrème maakt.

Oreo botercrème

  • Klop de boter glad en bleek. Voeg stapsgewijs de poedersuiker toe en klop na elke toevoeging goed glad.
  • Doe de vanille en melk er al kloppend bij en klop het geheel nog enkele minuten tot het mooi wit is.
  • Stamp de Oreo koekjes fijn en schep het er voorzichtig doorheen. Doe het in een spuitzak met spuitmondje naar wens (bijv. gekarteld) en versier de cupcakes hiermee.
  • Eventueel kun je nog een Oreo koekje op de botercrème doen ter decoratie.
  • Je kunt de Oreo cupcakes prima in de koelkast bewaren, maar laat ze altijd weer op temperatuur komen om te voorkomen dat de botercrème te hard is.

Andere leuke cupcake-recepten:

2 Reactie

Laat een reactie achter