Passievrucht cheesecake (zomers gebak) - Gwenn's Bakery
Cakes Desserts Taart

5 x heerlijk zomers gebak

Het is weer zomer dus kunnen we weer volop genieten van het zonnetje! De zomer staat voor mij voor zon, vakantie en veel buiten zijn. Maar vooral voor een periode vol met heerlijk vers fruit en frisse gebakjes. Want in de zomer wil je geen zware chocoladetaarten eten, maar liever een fris gebakje met fruit en lichte vullingen. Hieronder heb ik dus recepten voor 5 x heerlijk zomers gebak om vooral in de zomer van te genieten. Vol met vers fruit en fris genoeg voor zelfs de warmste dagen!

Aardbeientaartje met Bretons zanddeeg (zomers gebak) - Gwenn's Bakery

Aardbeientaartje met Bretons zanddeeg

Een heerlijk aardbeientaartje met Bretons zanddeeg kun je me elke dag voor wakker maken. Dit zanddeegje uit Bretagne heeft iets weg van sloffendeeg, maar dan met een korreltje zout en een veel krokantere textuur. Vul de bovenkant met mascarpone-slagroom met verse vanille en veel verse aardbeien. Een vrij simpele taart die echt perfect is voor elke zomerse dag!

Passievrucht cheesecake (zomers gebak) - Gwenn's Bakery

Passievrucht cheesecake

Deze passievrucht cheesecake is lekker zomers en tropisch. Een heerlijk recept uit het boek “Bakken met een Tropische twist“ van Vanessa Pourier (Heel Holland Bakt 2017).
Deze cheesecake is vrij klassiek (dus met een lekkere krokante bodem en klassieke cheesecakevulling) afgemaakt met een laagje passievruchtgelei. Een romige taart die vol van smaak is, maar toch fris (lekker koud eten juist!) en met die friszure passievrucht erop is het plaatje helemaal compleet!

Fraisier - Gwenn's Bakery

Klassieke Fraisier

Tja, dit recept behoeft volgens mij weinig uitleg… Gewoon een steengoede klassieke Fraisier! Het principe van deze taart is om de aardbei helemaal centraal te zetten. Dit resulteert in een romige en frisse taart die bomvol zit met verse aardbeien. Maak het af met een simpel biscuit getrempeerd met wat Kirsch en een licht gezette Zwitserse room.

Pavlova Kokos Rood Fruit (zomers gebak) - Gwenn's Bakery

Pavlova rood fruit en kokos

Voor perfect zomers gebak kun je ook kiezen voor deze leuke twist op de bekende pavlova. De bekende Franse meringue maak je af met geraspte kokos en vul je natuurlijk met een gezonde dosis vanilleslagroom. Om volop te genieten van al dat zomerse fruit maak je een berg van vers rood fruit bovenop de slagroom. Een genot om naar te kijken… en smaakt overigens ook niet verkeerd! 😉

Clafoutis - Gwenn's Bakery

Clafoutis met kersen

Als Fransman kan ik in de zomer natuurlijk niet zonder een lekkere clafoutis. Deze kersenclafoutis is dan ook iets wat ik maak zodra er weer lekkere kersen te krijgen zijn. Maar hij is ook superlekker met abrikozen, appel of zelfs pruimen.

 

Foto’s: Gwenn Danis & Isa Blom – http://www.isavision.nl

Laat een reactie achter