Profiteroles met ijs en chocoladesaus - Gwenn's Bakery
Desserts

Heerlijke desserts voor het kerstdiner

Ben jij ook nog op zoek naar wat extra inspiratie voor het kerstdiner? Misschien heb je al een lekker voor- en hoofdgerecht in gedachten en staat de wijn al koud. Maar het dessert is iets waarvan ik van velen hoor dat het niet makkelijk is iets lekkers te bedenken. Daarom vandaag een lijst met mijn favoriete en heerlijke desserts voor het kerstdiner. Ik heb geprobeerd makkelijke recepten te kiezen voor jullie die er bij iedereen met gemak in gaan. Dus kijk niet verder en zoek vooral in onderstaande lijst heerlijke desserts voor het kerstdiner jouw favoriete recept voor een geslaagd kerstfeest!

 

Profiteroles met ijs en chocoladesaus - Gwenn's Bakery

Profiteroles met ijs en chocoladesaus

Met profiteroles als kerstdessert kies je voor een geweldige klassieker! Wat is er nou beter dan een soesje met daarin een lekkere bol vanille roomijs overgoten met warme chocoladesaus?!!! Het maken van de soesjes is iets technischer maar staat in dit stap voor stap recept heel duidelijk beschreven. De rest is een kwestie van lekker ijs kopen en room+chocolade verwarmen. Als je de soesjes van tevoren maakt hoef je direct voor het serveren enkel de saus op te warmen en het ijs te scheppen. Succes gegarandeerd!!!

Crème brûlée - heerlijke desserts voor het kerstdiner - Gwenn's Bakery

Crème brûlée

Met een zelfgemaakte crème brûlée maak je erg veel mensen blij! Dat super krokante laagje karamel waar je met je lepel doorheen moet tikken om dan bij de zijdezachte vanillecrème te komen… wow! Dit is overigens een perfect recept om van tevoren te maken. Maak het de ochtend voor het kerstdiner of zelfs 1-2 dagen ervoor. De allerlaatste stap (gekaramelliseerde laagje) doe je direct voor het serveren voor het beste resultaat. Zo heb je geen stress meer aan het kerstdessert en kun je genieten van een mooie avond.

Bananen Tarte Tatin - Gwenn's Bakery

Bananen Tarte Tatin

Deze bananen tarte Tatin is een leuke twist op een klassieke Tarte Tatin. Natuurlijk gebruiken we enkel bananen in plaats van appels. Maar ook het deeg krijgt nu een andere vorm, namelijk een luchtige cake die bovenop de bananen gebakken wordt. Hierdoor krijgt het geheel dankzij de cake bijna een soort Banana Bread-achtige smaak. En simpel is deze zeker: je maakt een karamel en legt hier de bananen op gevolgd door een makkelijk cakebeslag. Maak hem de ochtend voor het kerstdiner en warm hem vlak voor serveren kort op. Lekker met een bol ijs erbij

Pavlova met Passievrucht - Gwenn's Bakery

Pavlova met passievrucht

Als ik een makkelijk maar feestelijk dessert wil maken voor familie/vrienden dan is een pavlova altijd een van de beste ideeën. Gebakken meringues kun je vrij lang bewaren dus lang van tevoren maken. Maar nog fijner is dat dit slechts de basis is en je met vullingen enorm kunt spelen. Ik kies zelf vaak voor slagroom en wat passievrucht curd om het lekker fris te houden. Deze pavlova met passievrucht is dus echt heerlijk fris en zomers, maar ook supermooi om te zien. Variatietip: maak eens kleinere meringues per persoon van dit recept.

Panna Cotta Aardbei - heerlijke desserts voor het kerstdiner - Gwenn's Bakery

Panna Cotta (basisrecept)

Een zeer veelzijdig recept is deze panna cotta als basisrecept. Het maken van de panna cotta zelf is een kwestie van wat room en suiker koken. Maar om er lekker mee te variëren kun je zelf allerlei toppings maken! Denk eens aan wat aardbeienpuree, chocolade ganache of gezouten karamel? En waarom niet een frisse lemon curd? Hier kun je dus alle kanten mee op en in no-time een geweldig dessert op tafel zetten met kerst.

Chocolade hazelnoot dessert - heerlijke desserts voor het kerstdiner - Gwenn's Bakery

Chocolade hazelnoot dessert

Dit chocolade hazelnoot dessert is best een lekker dingetje! Het is voor mij een opeenstapeling van dingen waar ik gek op ben! Chocolademousse, chocoladecake en gekaramelliseerde hazelnoten! En om het nog gekker te maken zit het in een soort bekertje gemaakt van pure chocolade! Nu kun je het ook heel goed zonder chocoladekuipjes maken en direct in een glas of kommetje maken. Maar dit geeft wel een extra element aan dit dessert en maakt het voor mij echt af. Lekker makkelijk om een paar uur of zelfs dag van tevoren te maken. Direct uit de koelkast serveren en je kunt verder met genieten!

Tiramisu - heerlijke desserts voor het kerstdiner - Gwenn's Bakery

Tiramisu

Dit Italiaanse dessert is echt een wereldwijde favoriet en dat is niet gek. Het draait om slechts 3 onderdelen: Savoiardi (of lange vingers in Nederland) gedoopt in sterke espresso, een zijdezachte en romige mascarponecrème en wat cacaopoeder om alles samen te brengen. Makkelijk toch?! En zo heb je een superlekker dessert om indruk te maken op jouw gasten. Je kunt hem natuurlijk makkelijk een dag of de avond van tevoren maken zodat alle smaken goed op elkaar inwerken en echt tot hun recht komen.

Naast deze heerlijke desserts voor het kerstdiner op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan eens naar andere kerstrecepten.

 

Foto’s: Gwenn Danis & Isa Blom – www.isavision.nl

Laat een reactie achter